https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/

En særlig forbindelse til Fredericia, sådan betegner Anders Østergaard Frederik den III’s Laug og sin egen kærlighed til fæstningsbyen. I anledning af Frederik den III’s Laugs 35-års jubilæum har vi haft fornøjelsen af at interviewe Anders Østergaard, CEO for bunkervirksomheden Monjasa. Østergaard, som i 2015 blev kåret som Årets Frederik/Fæstningsdreng af lauget, deler sine tanker om Fredericia og betydningen af denne hæder.

– Fredericia har altid betydet utroligt meget for mig, og det vil det også gøre i fremtiden, siger Anders Østergaard med tydelig stolthed. Byen, med dens rige historie og stærke fællesskab, har haft en stor indflydelse på ham både personligt og professionelt. Østergaard understreger, hvordan byens unikke karakter og dens beboeres engagement har bidraget til hans udvikling og succes.

En ærefuld pris og varige minder

At modtage prisen som Årets Frederik/Fæstningsdreng i 2015 var en stor ære for Østergaard.

– Prisen bragte selvfølgelig kæmpe glæde og en masse positive følelser med sig. Og det er stadig tilfældet den dag i dag. Også takket være alle de mennesker, som deltog og gjorde det til en fantastisk traditionsrig oplevelse, som jeg aldrig vil glemme og altid værdsætte, fortæller han. Østergaard mindes tydeligt den varme modtagelse og den festlige atmosfære, der gjorde dagen uforglemmelig.

En smuk tradition i Frederik den III’s Laug

Østergaard er fuld af ros til Frederik den III’s Laug og de traditioner, de har skabt gennem årene.

– Jeg synes, det er en på alle måder givende og smuk tradition. Og det kan jeg ikke takke lauget og alle involverede parter nok for, siger han. Han understreger, hvordan lauget formår at bevare og styrke byens kulturelle arv gennem deres engagement og vedholdende indsats.

Fællesskab og lokal forankring

Frederik den III’s Laug har en særlig plads i Anders Østergaards hjerte. Hans ord vidner om den dybe taknemmelighed og respekt, han har for lauget og de traditioner, de opretholder. Som en markant figur i erhvervslivet er hans anerkendelse og deltagelse i disse lokale traditioner et stærkt signal om betydningen af fællesskab og lokal forankring. Traditioner og lokale fællesskaber kan skabe varige bånd og positive forandringer, ikke kun for enkeltpersoner, men for hele byer. Frederik den III’s Laugs vedvarende indsats for at fremme byens kultur og sammenhold er et lysende eksempel på dette.