Fredericia Håndboldklub gjorde det. De besejrede favoritterne fra Aalborg og tvang DM-finaleserien ud i en tredje kamp efter en sejr på 31-30.

For første gang siden 1981 spiller Fredericia med om DM-guldet. Efter at have tabt den første finale mod Aalborg Håndbold i søndags, var en sejr påkrævet i onsdagens finale for at holde gulddrømmene i live. Kampen blev spillet i en fyldt thansen Arena, der var omdannet til en fænomenal kulisse for finalen. Traditionen tro blev nationalmelodien sunget inden kampstart, hvilket bidrog til den intense og elektriske stemning, der herskede, da spillet begyndte.

Efter nationalmelodien var det tid til at lægge sentimentaliteten bag sig og fokusere på spillet. Begge hold var opsatte på at give alt, hvad de havde. Det store spørgsmål var, om FHK kunne modstå Aalborgs fysisk stærke offensiv, med Simon Hald i spidsen på stregen. Til dels lykkedes det for Fredericia. De kom godt fra start og tog føringen 2-1 med mål fra Einar Olafsson og Anders Martinusen. Stemningen i arenaen var elektrisk, og FHK viste fra begyndelsen, at de var klar til at kæmpe for hver eneste bold.

Aalborg lod sig dog ikke skræmme af Fredericias stærke start. De svarede hurtigt igen og overtog føringen med 3-2. I en længere periode kæmpede FHK for at følge med, men de holdt sig hele tiden inden for rækkevidde uden at lade sig distancere. Aalborg havde muligheden for at udbygge føringen til 11-8, men de formåede ikke at udnytte chancen. I stedet fik FHK strammet op i forsvaret og satte en stopper for Aalborgs angreb, hvilket gav dem mulighed for at komme tilbage i kampen.

Udligningen kom til 11-11, da Sebastian Henneberg fandt sit præcise skud frem og bragte balance i regnskabet. Hans mål tændte gnisten hos hjemmepublikummet, der reagerede med vild jubel og intens opbakning. Det momentum, Henneberg skabte, blev afgørende for FHK, som nu for alvor begyndte at tro på deres chancer i kampen.

adp-as.dk

FHK formåede at komme foran 13-12 i første halvlegs sidste minut, hvilket sendte bølger af jubel gennem thansen Arena. Men med kun et par sekunder tilbage af første halvleg udlignede Martin Larsen for Aalborg, hvilket satte pausestillingen til 13-13. Spændingen var på sit højeste, og begge hold gik til pause med fornyet energi og kampgejst, klar til at fortsætte den intense duel i anden halvleg.

Det så svært ud

Aalborg kom bedst fra start efter pausen og scorede anden halvlegs første to mål. Dette fik FHK-træner Gudmundur Gudmundsson til at forlange timeout. Han besluttede at satse og kommanderede syv mod seks i angrebet, men i første omgang havde det ikke den ønskede effekt. Aalborg formåede at udbygge deres føring til 18-15, hvilket satte FHK under pres. Gudmundsson og hans mandskab måtte nu finde en ny strategi for at bryde Aalborgs momentum og vende kampen til deres fordel.

FHK kæmpede sig tilbage i kampen og fik udlignet til 23-23 med 14 minutter tilbage. De fik endda chancen for at bringe sig foran, men denne mulighed blev desværre ikke udnyttet. I stedet var det Aalborg, der formåede at score og igen tage føringen. Det var en nervepirrende periode, hvor begge hold kæmpede indædt for at få overtaget, og spændingen steg blandt tilskuerne i thansen Arena.

Gæsterne fik momentum og scorede tre gange i træk, hvilket bragte dem foran 26-23. Men FHK nægtede at give op. To hurtige mål af Reinier Taboada reducerede afstanden og tvang Aalborg til at tage en timeout med ni minutter tilbage af kampen, ved stillingen 26-25. Taboadas mål og FHK’s ukuelige kampvilje skabte en intens atmosfære, og det var tydeligt, at slutminutterne ville blive en dramatisk afslutning på en allerede spændende finale.

Kamp til sidste sekund

FHK var fast besluttet på at tvinge finaleserien ud i en tredje kamp. De kæmpede intenst og kom foran 30-29 ved en scoring af Anders Martinusen. Kort efter kanonerede Reinier Taboada bolden ind til 31-30, hvilket sendte thansen Arena i ekstase. FHK havde momentum, og Aalborg blev presset til at tage en timeout med 58 sekunder igen. Atmosfæren var elektrisk, og spændingen nåede sit højdepunkt, mens begge hold forberedte sig på en nervepirrende afslutning.

FHK tvang Aalborg i knæ i de afgørende sekunder af kampen. Mads Hoxer blev presset til et skud, som blev pareret, og FHK fik fat i bolden. Med 14 sekunder igen forlangte FHK timeout og fik dermed muligheden for selv at afgøre deres skæbne. Det var dog ved at gå galt, da Nikolaj A. Nielsen fik bolden i en fri position med syv sekunder igen, men desværre brændte sit skud. Aalborgs Patrick Wiesmach fik en sidste chance for at udligne, men FHK’s målmand, Sebastian Fransen, trådte frem som den store helt med en afgørende redning. Dette sikrede sejren til FHK og holdt deres gulddrømme i live.

Den afgørende DM-finale spilles på lørdag i Aalborg klokken 16:00.