Kong Frederik 10. har taget et usædvanligt skridt i sit nye regentskab ved at udgive en bog, der afslører hans dybeste tanker og visioner for sin rolle som Danmarks monark. Denne overraskende udgivelse, ‘Kongeord’, sker blot få dage efter tronskiftet.

I ‘Kongeord’, udgivet af Politikens Forlag og skrevet i samarbejde med anerkendte forfatter Jens Andersen, kendt for sin biografi om Kronprins Frederik, ‘Under bjælken’, deler Kong Frederik 10. med egne ord hans personlige reflektioner og visioner. Bogen rummer hans kongeord “Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark”, som er en hjørnesten i hans tilgang til kongegerningen.

Gennem bogens sider fortæller Kong Frederik om sin rejse fra at være en ung, modstræbende kronprins til at blive en moden mand, familiefar, og nu regent. Han reflekterer over sin forbindelse til kongerækken, danmarkshistorien, kristendommen, og rigsfællesskabet, samt deler sine tanker om vigtige emner som familien, ægteskabet, Gud, rigsfællesskabet, klimaet, og janteloven.

Bogen, der har været holdt hemmelig indtil udgivelsesdagen, er et sjældent og intimt indblik i en regents sind og hjerte. Det er en unik mulighed for offentligheden at forstå de dybe tanker og følelser, der styrer kongen i hans rolle som leder af nationen.

Med ‘Kongeord’, åbner Kong Frederik 10. op for en dialog om, hvad det betyder at være konge i moderne tid. Det er et manifest for hans kommende virke som Danmarks regent, og et tegn på hans ønske om at forbinde tættere med sit folk og de udfordringer, nationen står overfor.