Fredericia Kommune har besluttet at sætte ejendommen Gothersgade 20B til salg igen efter det mislykkede salg, der kostede skatteborgerne 722.000 kroner uden resultat. Salgschef Thomas Andersen har oplyst, at det igen bliver Nordicals, der skal stå for salget af ejendommen. I modsætning til tidligere vil der denne gang ikke blive betalt salær for salget.

– Det bliver Nordicals, der igen skal sælge ejendommen, og der betales ikke salær for dette salg. Vi betaler kun for markedsføring samt for de timer, de bruger ekstra, skriver Thomas Andersen i et skriftligt svar til Fredericia AVISEN.

Jon Stefansen, indehaver af Nordicals i Trekantområdet, bekræfter, at de står for den nye budrunde. Han fortæller, at der ikke er fastsat en mindstepris for ejendommen denne gang, hvilket forhåbentlig vil tiltrække flere interesserede købere.

– Der kommer en ny budrunde. Der er i princippet ikke en mindstepris. Vi håndterer udbuddet, og så vælger kommunen, hvad de vil sige ja til. Vi står bare for at håndtere materialet, siger Jon Stefansen.

Stefansen understreger, at Nordicals har valgt ikke at tage salær for opgaven, selvom de juridisk set kunne have gjort det. Som privatbeboere i kommunen ønsker de at give lidt tilbage til lokalsamfundet.

– Vi behøver ikke salæret. Vi bor selv i kommunen privat også, så vi giver lidt tilbage på den måde, selvom vi rent juridisk godt kunne have taget noget. Det er i princippet den samme opgave som sidst, alt andet lige må flere have interesse i at kigge på bygningen. Førhen var der en mindstepris på den, og det gør, at nogen ikke melder deres interesse. Jeg gætter på, at vi har materiale klar i slutningen af denne uge, fortsætter Jon Stefansen.

Bygningen var solgt

Baggrunden for det nye salg er en langvarig og kostbar proces, der har frustreret mange af Fredericias borgere. Den oprindelige plan var, at en af byens store investorer, Bent Jensen, skulle købe ejendommen og omdanne den til liberale erhverv. Nordicals havde solgt bygningen til Bent Jensen, og fået et salær på 500.000 kroner. Senere gik handlen dog tilbage, og salget mislykkedes, da ejendommen blev udbudt på et forkert grundlag, hvilket kostede kommunen dyrt. Det var sket en fejl, var forklaringen, da Fredericia AVISEN kunne afsløre, at medarbejdere havde fået stød, arbejdet med vandpytter som sidemand, fået åndedrætsbesvær og siddet i en brandfælde.

Direktør for Vækst, Teknik og Klima, René Olesen, og flere af hans medarbejdere kendte til bygningens dårlige tilstand, men denne information blev ikke videreformidlet til Bent Jensen, hvilket førte til den fejlslagne handel. Prisen for at flytte medarbejderne fra bygningen har også været høj, med over 2,1 millioner kroner brugt på dette formål.

Borgere i Fredericia har udtrykt stor utilfredshed med kommunens håndtering af sagen og den store økonomiske byrde, det har pålagt dem. Mange mener, at pengene kunne være brugt på andre nødvendige formål, som at forbedre byens infrastruktur eller ansætte flere SOSU-assistenter.

Med det nye salg håber kommunen og Nordicals på en bedre proces og et vellykket salg, der kan bidrage positivt til byen.

Læs også

https://www.ibc.dk/fredericia-middelfart/uddannelser/hf-og-vuc/