Imens det regner lige nu i Trekantområdet, og DMI oplyser, at der er varsel om kraftig regn og lokale skybrud for Bornholm, Sjælland og det sydøstlige Fyn, så venter der en grå dag i Fredericia, Middelfart, Vejle og Kolding, dog forventer DMI, at der klarer op i eftermiddag.

Varslet om skybrud og kraftig regn gælder fra søndag kl. 6 til søndag kl. 22. Det forventes, at regnvejret kan være ledsaget af torden. Kraftig regn er defineret ved mere end 24 mm regn på 6 timer, mens skybrud defineres ved mere end 15 mm regn på 30 minutter. For Als, Fyn og Samsø er der også risiko for de samme vejrforhold i samme tidsperiode.

Lavtryksområde på vej mod Danmark

Det hele skyldes et lavtryksområde med udbredt regn og tordenbyger, som i øjeblikket befinder sig over den sydvestlige del af Frankrig og bevæger sig nordøst op gennem Tyskland. Dette nedbørsområde vil nå Danmark i løbet af natten, oplyser DMI.

Prognoserne indikerer, at den kraftigste regn vil falde over den sydøstligste del af Danmark og Østersøen. Men hvis lavtrykket ændrer kurs, kan den kraftigste nedbør ramme lidt længere mod øst eller vest.

Risiko for oversvømmelser

DMI advarer om, at lavtliggende områder som kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb kan oversvømmes i forbindelse med den kraftige nedbør. I Trekantområdet og Middelfart ventes dog blot en gråvejrsdag med mulighed for opklaring om eftermiddagen og temperaturer mellem 15 og 20 grader.

I går aftes blev landskampen i herrefodbold mellem Danmark og Tyskland afbrudt af en kraftig tordenbyge. Det er netop dette vejr, der i løbet af natten bevæger sig mod den sydøstlige del af Danmark.

Skybrud registreret på Bornholm

På Bornholm blev der mellem kl. 07:20-07:50 registreret skybrud ved Rønne med 16,6 mm regn på 30 minutter. Skybrud kræver mere end 15 mm regn på 30 minutter.

På blot 10 minutter blev der næsten registreret skybrud ved Nexø og Østerlars, også på Bornholm. Nexø målte 14,2 mm regn på 10 minutter, og Østerlars målte 14,4 mm på samme tidsrum.

Længere vestpå, ved Nørreby på Femø, registrerede en målestation 7,9 mm regn på bare 10 minutter, hvilket også er ret voldsomt.

Heldagsregn og byger

Omkring Sjælland og Fyn forventes heldagsregn, mens Bornholm får to bølger: en om morgenen og en om eftermiddagen. Den præcise placering og timing af de kraftigste byger er dog stadig usikker, oplyser DMI.

Opklaring i sigte

I løbet af eftermiddagen vil det klare op fra vest, så særligt i Jylland vil solen titte frem. Sidst på eftermiddagen og først på aftenen vil det efterhånden kun være Bornholm, hvor nedbøren ikke er stoppet. Natten vil byde på vekslende skydække og enkelte lette byger over hele landet. Temperaturen falder til mellem 10 og 15 grader.